Edukativni visokoškolski obrazovni program:

"ŽENSKE STUDIJE 2023 SUBOTICA", SUBOTICA

 

Govore

Mr Tatjana Kiš Čegar

O metodu životne priče: Prvakinja pozorišne scene u Subotici - Minja Peković

Prof. dr Viktorija Aladžić

Od pločnika do budoara – prostorne mogućnosti žene u 19. veku  

Moderira

Dr Margareta Bašaragin

 

 

subota, 4. novembar 2023. 10.30h,  Savremena galerija Subotica, Park Rajhl Ferenca 5,

Predavanja je moguće pratiti onlajn putem zum aplikacije na linku:

https://us06web.zoom.us/j/81451051444?pwd=NXNOREJ4dW1hOEgyNVpKK2o5R2tvQT09

 

Pristup predavanjima je slobodan.

Prof. dr Viktorija Aladžić vanredna je profesorka Građevinskog fakulteta Subotica, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorirala na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u naučnoj oblasti prostornog planiranja. Pored naučnog rada aktivno je inicirala kampanje za zaštitu graditeljske baštine Subotice i Vojvodine. Dobitnica nagrade „Heroina nasleđa“ Evropa Nostre Srbija (2023).

Mr Tatjana Čegar Kiš je magistrirala na Pedagoškom fakultetu u Somboru, UNS, zaposlena u Narodnom pozorištu (Narodnom kazalištu / Népszínház) u Subotici kao producentkinja marketinga.

Minja Peković prvakinja je Narodnog pozorišta u Subotici (Narodno kazalište/ Népszínház). Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (2008). Ostvarila preko 40 uloga na scenama pozorišta u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Beogradu i Šapcu kao i u raznovrsnim filmskim i TV ostvarenjima. Autorka višestruko nagrađivane predstave Bravo za klovna (2022) (tekst, režija i izvođenje). Dobitnica brojnih nagrada i priznanja u zemlji i regionu za svoj umetnički doprinos pozorištu.

Dr Margareta Bašaragin, doktorirala na ACIMSI Centru za rodne studije Univerziteta u Novom Sadu, koordinatorka edukativnog programa: ŽENSKE STUDIJE 2023 SUBOTICA.

Donatorska podrška: Rekonstrukcija ženski fond, Beograd